Hemne Motorklubb er i mange motorklubbers øyne fortsatt en relativt ung og voksende klubb med litt over ti år bak seg. Klubben ble stiftet sommeren i 2001, og måtte lenge nøye seg med å bli omtalt som en «papirklubb», da de ikke hadde et fast sted å være eller egne lokaler. Klubben ble startet opp da det ble observert et behov for at ungdom skulle ha et sted hvor de kunne få utløp for adrenalinsuget etter å kjøre fort, men under ordnede forhold. På denne måten håper klubben at landeveiene skal bli tryggere, samtidig som at førerne får mer erfaring og blir tryggere bak rattet uten å måtte ta store risikoer med seg selv og andre. Klubben har i dag en medlemsmasse på rundt 175, hvor omtrent 45 av disse er aktive.

Eget anlegg

Det skulle allikevel ikke ta lang tid før den unge klubben klarte å stille med eget anlegg og motocrossbane. Allerede i 2006, kun fem år etter klubbens stiftelse, kunne Hemne Motorklubb invitere nær og fjern til åpningen av motoranlegget i Stamnesdalen. Det anslås at det har gått med over 2000 dugnadstimer fra banen kun var en løs skisse på et stykke papir, frem til åpningen i mai i 2006 hvor det ble anslått at rundt 500 mennesker møtte opp. Banen ble anslått å ligge på en verdi av 3.3 millioner kroner og blir av flere motocrossentusiaster ansett som den beste banen i Midt-Norge.

Siden den gang har det vært full fres for medlemmene ved Hemne Motorklubb i Stamnesdalen. Fra første stund var klubben med på å arrangere turneringer av forskjellig slag, og med sine ambisiøse og langsiktige mål skulle det ikke ta lang tid før de klarte å få både Norgescup og flere andre arrangementer til Hemne. Lokalsamfunnet har også tatt godt i mot det nye tilbudet, og klubben er i godt hold for å ta på seg nye og spennende utfordringer.

Popularitet

I dag har Hemne Motorklubb blitt et populært tilskudd i Hemne kommune, og ungdom så vel som eldre entusiaster støtter opp om klubben. Tall fra 2015 viser at Hemne Motorklubb kom på tredjeplass som grasrotmottaker i Hemne kommune, kun slått av Hemne Fotballklubb og Hemne Røde Kors.

Motocross har også lenge vært en sport som er svært populær blant barn og unge. De minste syklene på 60 ccm kan kjøres helt fra det året man fyller 5 år. Etter det får man oppgradere til 85 ccm fra fylte ti år. Neste aldersgrense kommer ved fjortenårsalder, da man kan kjøre inntil 125 ccm, og fra fylte 16 er det fri ccm. Denne jevne progresjonen har gjort motocross til en svært populær aktivitet for barn og unge som ønsker en fartsfull hobby.

Til tross for at Motorklubber ofte har vært mannsdominert, så ser man stadig mer at dette jevner seg ut i de yngre aldersklassene, der jenter og gutter ofte er representert i ganske likt antall. Det er morsomt å se en sport der gutter og jenter har like gode forutsetninger for suksess, og det er i dag flere dyktige kvinner bak rattet både på sykler og i bil på bane.

Formål

Da klubben ble startet opp i 2001 var det med et ønske om å bidra til at barn og unge i nærområdene skulle kunne ha trygge og gode rammer rundt seg hvis de ønsket fart, spenning og «råkjøring». Som sådan har de vært godt rustet til å støtte oppunder lokale talenter som dukker opp, slik at disse kan dyrkes frem og oppfordres. Klubben bidrar til verdiskaping og sosialt samvær for barn og unge med like interesser i regionen gjennom både selv å arrangere, men også å reise til forskjellige arrangement, kurs og treningsarrangementer hos andre Motorklubber for å utveksle kunnskap og erfaring.