Du har sikkert vært der allerede: Du har vært på en herlig langtur på sykkelen enten alene eller sammen med venner og skulle ønske du kunne forevige minnene med noen kule bilder slik du har sett på nettet. Men hvordan gjør du det? Bildene på mobilen er kanskje helt OK, men heller ikke mer enn det. Du ønsker å ta mye bedre bilder med skarpt fokus, blå himmel, luftige svev og kanskje også en solnedgang – uten at detaljene fra motorsykkelen forsvinner helt.

Mange kan ta gode bilder når du slapper av og sykkelen står stille, men så fort det kommer fart og dårlige lysforhold inn i bildet så blir vanskelighetsgraden en ganske annen. Enten du er ansvarlig for å ta bilder til den lokale motorklubben eller dere er en vennegjeng på tur som liker å ta bilder av hverandre, så kan det hende du finner noen tips her til hvordan du kan forbedre bildene dine og få mer glede ut av kameraet.

Utstyr

Det er ikke til å komme utenom at gode bilder ofte står i sammenheng til godt utstyr. Ja, det er helt sant at smarttelefonene bare blir bedre og bedre, men dersom du seriøst ønsker å ta virkelig gode bilder så er det vel verdt å undersøke de forskjellige speilreflekskameraene som ligger på markedet. Disse har også ofte den fordelen at de har utskiftbare linser, noe som gjør at du kan ta vidt forskjellige bilder med ganske liten egeninnsats.

Ekstrautstyr som man kan prioritere til å begynne med er blant annet selvutløser og manuell blits. Ja, kameraet har en egen liten blits, men du kan ikke styre hverken plasseringen av denne eller lysstyrken ved utløsing. Med en manuell blits har du i mye større grad kontroll over hvor, når og hvordan lyset skal treffe objektet du retter kameralinsen mot.

Vinkel

Alt for mange fotografer står med kameraet og skyter ovenfra og ned eller alt for langt fra objektet. Dette gir bilder som ofte mangler både dybde og dramatikk. For å unngå dette må du gjerne ut på banen eller veien, ned på bakken eller ned på kne og nesten så nært opp mot objektet som du våger. Dette, igjen, krever at du har et kamera som klarer å ta inn nok lys på svært, svært kort tid, helst med en lukkertid helt ned mot 1/1000.

En annen detalj når det gjelder motorsykler og landeveiskjøring er jo selvfølgelig at ting går svært fort, og dersom man ønsker å stå så nærme objektet som mulig kan det plutselig gå svært galt på svært kort tid. Det er derfor viktig å ha god kommunikasjon mellom fører og fotograf slik at de verste overraskelsene blir unngått.

Panorering

Noen ganger ønsker man ikke helt krystallklare bilder, men heller en illusjon av fart og spenning for å legge til det lille ekstra på bildet. En teknikk man da kan prøve er såkalt panorering, hvor man prøver å holde en bestemt del av objektet i midten av linsa gjennom en bevegelse mens bildet blir tatt. Det som skjer da er at denne delen i teorien forblir klar, mens resten av fotografiet blir uklart med streker som indikerer fart.

Det bør nok nevnes at panorering ikke er en teknikk som funker fra første utløser. Her må man forvente å bruke en hel del tid på øvelse, flaks og plassering. Det blir ofte flere blindskudd i løpet av en dag og hvis man er heldig får man ett bilde som er bra. Dette er utvilsomt en teknikk som krever øvelse og tålmodighet, men når bildene først blir bra, så blir de også veldig bra!